Pärnu ööklubide lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunset Club ja Mirage jätkavad konkurentsile vaatamata nagu 20 aastat tagasi.
Sunset Club ja Mirage jätkavad konkurentsile vaatamata nagu 20 aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Vaba ettevõtluse tormiline areng ja hilisem riigikorra muutus jätsid jälje Pärnu meelelahutusäri arengule. Kõiki varaste hommikutundideni lahti olnud joogikohti ega ööklubisid ei jõua ära nimetadagi. Rannas tegutsesid Sky baar ja Las Vegas, Vallikäärus Hamilton. Isegi hotell Pärnu pidas lühemat aega ööklubi Venus. Kuum koht oli Strandi väike ööklubi, mille hotell aastaid hiljem sulges.

1990ndate keskel olid kujunenud kõige tõsisemateks tegijateks Sunset Club rannas ja Mirage kesklinnas. 1997. aasta jaanuaris kinnitasid mõlema ööklubi tegevjuhid, et kuigi talvel on oma raskused, külastajaid ikka jätkub.

Praegu Eesti Meedia juhatuse esimehena töötav Sven Nuutmann meenutab, kuidas ta 1995. aasta oktoobris tuli teist korda elus Pärnusse, et asuda juhtima Sunset Clubi. “Eksisin Pärnus nii ära, et ei osanud jõuda Supeluse tänavale ja otsisin tund aega, kuidas pääseb Sunsetti. See oli mul esimene töökoht, kus tuli teenida tulu, et kulutada. Enne olin olnud Tallinna reisisadamas, kus oli riigiettevõttele omane kulueelarve, kuid tuludest ei räägitud,” mäletab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles