Töötu mees avas 20 euro ja lähedaste abiga pagaritöökoja

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Ramot ei jäänud töö kaotamise järel koju konutama, vaid otsustas koos pere ja sõprade abiga rajada päris oma pagariäri. Vast avatud koht kannab nime Leivakas.
Ralf Ramot ei jäänud töö kaotamise järel koju konutama, vaid otsustas koos pere ja sõprade abiga rajada päris oma pagariäri. Vast avatud koht kannab nime Leivakas. Foto: Mailiis Ollino

Pagaritöökoja ees bussipeatuses seisvad inimesed ei adu, kust värske leiva-saia lõhn sõõrmeisse tungib, sest Pärnus Tallinna maantee 2 asunud lätlaste Pärnamägede pagariäri suleti juba läinud suvel.

“Mõtlesin, et kas nüüd või mitte kunagi,” ütleb Tallinna maantee alguses uksed avanud pagaritöökoja Leivakas omanik ja pagar Ralf Ramot kilupirukaid ahju lükates.

Lätlased läksid ära, aga eesti mees Ralf Ramot tuli asemele. Tema küpsetab nüüd siinsamas rukkijahust vormileiba ehk rahvakeeli seakeeksi, seemneleiba ja lapsepõlvest tuttavaid pirukaid-saiakesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles