Mai kultuurikeskus Pärnus võib minna lammutamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai keskus võib Pärnu linnapildist kaduda. Arhiivifoto.
Mai keskus võib Pärnu linnapildist kaduda. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus algatas esmaspäeval detailplaneeringu, mis näeb ette Papiniidu tänaval asuva Mai kultuurikeskuse lammutamise ning kinnistule sarnase otstarbega uushoonestuse rajamise.

Planeeringu algatamist taotles OÜ Orm, mis on Papiniidu tänav 50 kinnistu hoonestusõiguse omanik. Kinnistu kuulub linnale. Orm soovib planeeringuga välja selgitada võimalikud ehitusmahud ning määrata krundile ehitusõiguse.

Detailplaneeringuga tehakse ettepanek muuta üldplaneeringuga määratud maakasutuse juhtfunktsiooni. Detailplaneeringu koostamise ülesandeks on krundile uue hoone rajamine korterite, büroode, raamatukogu, kino, spordi- ja vabaajakeskuse tarbeks ning hoone võimalike ehitusmahtude väljaselgitamine ja linnaehituslike tingimuste määramine. Krundi kasutamise sihtotstarveteks nähakse ette nii äri-, elamu- kui ühiskondlike ehitiste maad.

Papiniidu 50 kinnistu suurus on 8761 ruutmeetrit ja planeeritava ala suurus 9570 ruutmeetrit. Praegu on kinnistu maakasutuse sihtotstarve täielikult ühiskondlike ehitiste maa ja tegemist on kultuurikeskuse hoonega. Selles asuvad muu hulgas kino, spordiklubid ja raamatukogu.

OÜ Orm omanik on Roland Kallasmaa. 2009. aastal oli firma tulude maht 158 556 eurot ja puhaskasum 4565 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles