Pärnu neiu osaleb ETV teadus-show’s

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karoliine Kurvits.
Karoliine Kurvits. Foto: Erakogu

Eesti Televisiooni noorte teadussaatesse “Rakett 69” pääses Pärnust pärit, nüüd Tartu ülikoolis teisel kursusel füüsikat õppiv Karoliine Kurvits.

Karoliine Kurvits on üks neljast neiust, kes 15 särava teadusnoore hulka valiti ja astus võistlustulle eile eetrisse jõudnud saates punaste tiimis. Kurvits rääkis, et mõtte saatesse minna sai ta sõbralt, kes arvas, et Karoliine võiks olla teadusstaar, keda Eesti vajab. “Need olid sõbra sõnad. Olin meelitatud. Polnud varem mõelnud saatesse minna,” rääkis ta.

Huvi reaalainete vastu tärkas Karoliines põhikooli alguses, kui ta sai Pärnu Kuninga tänava põhikoolis kaks väga tugevat ja motiveerivat õpetajat: Anne Urge ja Elsa Fedtšenko. “Nemad olid need, kes looduse ja tehnika huvitavaks tegid, sealtmaalt on reaalained olnud mu kirg. Gümnaasiumis (Koidula gümnaasium, S. M.) jätkasid toetamist ja arendamist Elmu Mägi ja Tiia Toobal. Seega, kogu Pärnu õpetajate raskekahurvägi on arendanud mu füüsikahuvi,” avaldas neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles