Veterinaaramet ootab linnugripi leviku tõttu teateid surnud sulelistest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakondlikke veterinaarkeskusi tuleks teavitada viie värske veelinnu korjuse leidmisest või kui on tuvastatud ebatavaline veelindude suremine umbes 100 meetri kaugusel mererannast. Samuti peaks ametisse teatama kümnest või enamast lähestikku metslinnukorjusest maastikul või metsas. Foto on illustreeriv.
Maakondlikke veterinaarkeskusi tuleks teavitada viie värske veelinnu korjuse leidmisest või kui on tuvastatud ebatavaline veelindude suremine umbes 100 meetri kaugusel mererannast. Samuti peaks ametisse teatama kümnest või enamast lähestikku metslinnukorjusest maastikul või metsas. Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Euroopas levib nii mets- kui kodulindude hulgas ravimatu ja eriti ohtlike loomataudide hulka kuuluv linnugripp, mistõttu inimesed peaksid teavitama veterinaar- ja toiduametit (VTA) surnud lindudest.

Eesti jahimeeste selts teates enda kodulehel veterinaarametile viidates, et maakondlikke veterinaarkeskusi tuleks teavitada viie värske veelinnu korjuse leidmisest või kui on tuvastatud ebatavaline veelindude suremine umbes 100 meetri kaugusel mererannast. Samuti peaks ametisse teatama kümnest või enamast lähestikku metslinnukorjusest maastikul või metsas.

Linnulaip tuleks panna lekkekindlasse kilekotti, markeerida ja anda üle veterinaarametnikule. Suurelt vee- või röövlinnult peab võtma tampooniproovi ja selleks tuleb teavitada kindlasti maakondlikku veterinaarkeskust ja VTA peamaja meiliaadressil peamajastaap@vet.agri.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles