Jääpurjetajad jahtisid Pärnumaa meistrimedaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN klassi jääpurjekad sööstavad distantsile.
DN klassi jääpurjekad sööstavad distantsile. Foto: Jaak Nirgi

Eesti, Läti ja Venemaa paremad jääpurjetajad seilasid nädalavahetusel Roomassaares Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel.

DN-klassis tuli viie sõidu kokkuvõttes esikohale lätlane Matiss Alvikis, teise auhinna teenis Vaiko Vooremaa Haapsalust ja kolmandaks tuli idanaabrite meister Oleg Vassiljev. Esikolmikule järgnesid Kevin Grass Saaremaa merispordi seltsist, pärnakas Jaan Akermann ja Venemaa õrnema soo jääpurjetaja Valentina Kozlova.

DN-klassi juunioride konkurentsis oli kiireim Kevin Grass, hõbemedalivääriliselt purjetas Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Keith Luur ja pronksile tuli Luuri tiimikaaslane Melvin Aasav. Kuue hulka mahtusid veel saarlased Rene Riim ja Joosep Laus ning Pärnu noormees Markus Kostabi.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis hõivasid poodiumi kodujääl purjetanud Saaremaa poisid. Esikoha võitis Georg Paomees, teiseks tuli Daniel Rüütel ja kolmandaks Karl Ader. Neljas oli Pärnu jahtklubi tiimi kuuluv pealinna poiss Sten-Markus Andresson, viienda koha sai pärnakas Karla Luhar ja kuuendaks tuli saarlane Mark Paomees.

Monotüüp XV klassi kahemehekelkudel võtsid omavahel mõõtu Saaremaa ekipaažid. Regati võitsid Ants Haavel ja Kristo Õunap, teise koha vääriliselt purjetasid vennad Ott ja Juhan Kolk, kolmandana lõpetasid Indrek Aavik ja Erki Riim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles