Kivimägi ja Michal: Rail Balticu rajamisega tuleb edasi liikuda

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: www.railbaltic.info

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Toomas Kivimägi ja Kristen Michal kutsuvad valitsust toetama Balti riikide koostööd täpsustava Rail Balticu raudteeühenduse kokkuleppe sõlmimist.

"Rail Baltic on kordumatu võimalus vähendada Eesti kui Euroopa Liidu ääremaa staatust. Nüüdisaegsed ja mitmekesised ühendused on meile üliolulised ennekõike majanduse elavdamise kontekstis, aga ka reisijate seisukohalt," ütles riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi.

Kivimägi märkis, et praeguse seisuga on Euroopa Liit finantseerinud projekti juba üle 800 miljoni euroga.

"Rail Baltic toob uusi investeeringuid, töökohti ja kaubavooge. Meie ettevõtluskeskkond muutub märksa atraktiivsemaks. Seepärast on Balti riikide koostööd täpsustava Rail Balticu kokkuleppe sõlmimine Eestile ülioluline," lausus majanduskomisjoni aseesimees.

Eelmise valitsuse majandus- ja taristuminister Kristen Michal rõhutas samuti, et Rail Balticu raudteeühenduse loomisega tuleb kindlasti edasi minna.

"Venitamine või seiskamine tähendab üht: lähiaastakümnetel uuesti sellist ühenduse loomise võimalust ei tule. Eesti rahva ja majanduskasvu huvides on kiired ja kvaliteetsed ühendused Euroopaga," toonitas Michal.

"Kui Euroopale ja Eestile tähtis plaan toppab, ei jooda šampanjat Tallinnas, vaid Moskvas. Julgustame valitsust juba otsustatud ühenduste plaanidega edasi liikuma," täpsustas Michal.

Tänasel riigikogu majanduskomisjoni istungil oli päevakorras Eesti, Läti ja Leedu vahelise kokkuleppe tutvustus Rail Baltic raudteeühenduse arendamiseks. Kokkulepe on kavas allkirjastada 31. jaanuaril Tallinnas toimuval Balti riikide peaministrite kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles