Martin Laine: Pokkerimäng, kus žetoonideks on lapsed

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laine.
Martin Laine. Foto: PP

Kirjutasin 4. jaanuari lehes, et Pärnu linnavalitsus võib keelata maalastel linna kooli astuda, kui ümberkaudsed omavalitsused lisakooliraha ei maksa. Nüüd on enamik naabreid Pärnule keelduva vastuse saatnud. Mis edasi?

Valida on halva ja veel halvema vahel: kas tunnistada bluffi, lubada maalastel linnakoolidesse astuda ja võtta raha neilt lollidelt, kes nõustusid maksma, või tõepoolest teha ülimalt ebapopulaarne otsus ja lapsed kodukanti õppima sundida.

Tegelikult pole õpilase linnakooli paigutamine nii või naa ülejäänud valdade tahe või otsus, vaid elanike oma. Vallavalitsustele meeldikski, kui nende noored kodukoolis käiksid. See ettepanek andis võimaluse seda oma elanikele peale sundida. Küll on õige abilinnapea seisukoht, et valdade põikpäisus seab ohtu eelkõige gümnaasiumiealiste ja erivajadustega laste vabaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles