Ümbrikupalk jättis Rannastaadioni ehitusmehe rahata

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulatusliku ehitustöö nagu Pärnu Rannastaadioni rajamise puhul on peatöövõtjalgi raske täpselt jälgida, kes platsil kelle heaks töötab. Nii võivad ka tuntud objektide püstitamisel levida ümbrikupalgad ja tuleb ette ebausaldusväärseid tööandjaid.
Ulatusliku ehitustöö nagu Pärnu Rannastaadioni rajamise puhul on peatöövõtjalgi raske täpselt jälgida, kes platsil kelle heaks töötab. Nii võivad ka tuntud objektide püstitamisel levida ümbrikupalgad ja tuleb ette ebausaldusväärseid tööandjaid. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rannastaadioni ehitusplatsil töötasid ehitajad, kellest mõni sai töötasu osaliselt mustalt või jäi üldse rahata. Ehitusettevõtjate sõnutsi joonistub sellest kurb tõsiasi, et odavate hankelepingute puhul lõigatakse kaudselt kasu ehitajate palga arvelt.

Rannastaadioni valmimine on Pärnu aasta tegu, valdkonnas ülitunnustatud saavutus ja ehitusettevõtte Eventus Ehitus üks firmamärke suvepealinnas. See kõik sündis hankekonkursi kõige odavamast pakkumisest.

Probleem pole siinkohal Eventus Ehitus OÜs, kuna suurettevõtte tellimusel oli objektil 16 alltöövõtjat, kelle alluvuses omakorda mitu pisifirmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles