Pärnakas kogub raha tippude jaoks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlus välijõusaalis.
Võistlus välijõusaalis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu välijõusaalides treenimist propageeriv Erik Naissaar kogub portaalis Hooandja raha, et tuua suvepealinna võistlema naaberriikide tippsportlased.

Naissaar soovib korraldada 28. mail Martensi väljakul mobiilsete seadmetega välijõusaalivõistluse Pärnu Kevad Battles ja plaanib 27. augustiks Neighbar Cupi Mai kergliiklustee välijõusaalis.

"Võistlema tulevad osalejad kogu Eestist. Loodan tuua üritustele Soome ja Läti parimad atleedid," rääkis Naissaar. "Samuti tahaks kutsuda sportlasi Venemaalt. Et see võimalik oleks, tuleb tasuda nende transpordi eest. Selleks Hooandja kaudu raha kogungi."

Välismaalased on Pärnus varemgi võistelnud.

"Üks soomlane käis eelmisel aastal. Nüüd on siht kogu nende tiim siia saada," lisas Naissaar.

Et välijõusaali võistlusel hinnatakse trikke, on korraldaja hinnangul raske eestlaste ja välismaalaste taset võrrelda.

"Põhieesmärk on muuta Pärnu võistlused rahvusvaheliseks," märkis Naissaar. "Üritused on meeleolukad ja toetajad saavad kingituse."

17aastane Naissaar on ise välijõusaalides treeninud kolm aastat ja propageerib seda aktiivselt.

"Alustasin täiesti nullist Tõstamaa keskkoolis internaadis konutades," muljetas Naissaar. "Olin peaaegu halvale teele läinud, kui avastasin arvutis passides tänavaspordi. Kuna tegemist on sotsiaalse spordialaga, mis on kõigile tasuta, tegin proovi. Postitasin endast materjali sotsiaalmeediasse, tegin grupi "Neighbar" ja mind märgati. 2015. aasta sügisel kutsuti mind Maardusse võistlema. Ma polnud seal sugugi edukas, kuid üllatusena hakkasid Tallinna noormehed minuga tihedalt suhtlema, treeningutele ja võistlustele kutsuma."

Mullu kevadel korraldas noormees Pärnus esimese tänavaspordivõistluse Neighbar Cup.

Pärnaka projekti saab toetada veebilehel http://www.hooandja.ee/projekt/tanavaspordiprogramm-2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles