Kultuuripreemiale kandideerib mitu Pärnumaaga seotud loomeinimest

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Andy Warhol. Elu pärast supipurki" Pärnu muuseumis.
Näitus "Andy Warhol. Elu pärast supipurki" Pärnu muuseumis. Foto: Mailiis Ollino

Riigi kultuuripreemiate komisjonile esitati 88 ettepanekut loomeisiku või loomingulise kollektiivi premeerimise kohta, kandidaatide seast leiab neli Pärnumaaga seotud kultuuriinimest.

Pärnu linnavalitsus esitas eelmise aasta silmapaistava loomingu eest kultuuripreemiale Marian Kivila ja Sandra Jõgeva, kes kureerisid Pärnu muuseumis näitust "Andy Warhol. Elu pärast supipurki".

Eesti interpreetide liit seadis Pärnu muusikafestivali kunstiline juhtimise ja Eesti festivaliorkestri kontsertide dirigeerimise eest üles Paavo Järvi kandidatuuri. Samuti tunnustatakse teda Eesti riikliku sümfooniaorkestri (ERSO) kontserdite ja Eesti muusika ettekannete eest maailmalavadel.

Järvi Festival MTÜ, ERSO, ajakiri Muusika, Eesti muusikanõukogu, CMA OÜ ja Eesti heliloojate liit esitasid kultuuri elutööpreemia kandidaadiks dirigent Neeme Järvi.

Kultuuri elutööpreemia saab kolm isikut ja ühe preemia suurus on 64 000 eurot. Viis 9600eurost preemiat antakse möödunud aastal avalikkuse ette jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles