Abiellumisiga tõuseb

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Abielusid sõlmisid Pärnu maavalitsus ja vaimulikud mullu 237, neist 230 paari kinnitasid oma abiellumissoovi maavalitsuses, seitse liitu registreeriti kogudustes. Üle-eelmisel aastal sõlmiti maavalitsuses ja Pärnumaa kirikutes 244 abielu.

Kõige populaarsem abiellumise iga on 31–40 aastat. “Varasema ajaga võrreldes on abiellumisiga tõusnud. Kui varem abielluti enne laste sündi, ei olda viimasel ajal enam nii konservatiivsed. Praegu elatakse enne abiellumist koos, rännatakse ilmas ja kindlustatakse ennast majanduslikultki,” märkis Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Välismaalastega abiellumiseks esitati eelmisel aastal Pärnumaal 13 avaldust. Välisriikidest abiellujad olid mullu Lätist, Leedust, Argentinast, Valgevenest, Venemaalt, Ukrainast, Hispaaniast ja Suurbritanniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles