Kiirelt, kindlalt, konfidentsiaalselt

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Põlluste raiub kui rauda, et väikelaenufirma likvideeriti avalikult ja trikitamata ehk täpselt nii, nagu seadus ette näeb.
Jan Põlluste raiub kui rauda, et väikelaenufirma likvideeriti avalikult ja trikitamata ehk täpselt nii, nagu seadus ette näeb. Foto: Pärnu haigla

Mullu kevadel kinnitas Pärnu haigla nõukogu näiliselt avaliku konkursi tulemusena haigla uue juhatuse liikmena ametisse Jan Põlluste: mehe, kelle pandi- ja kiirlaenufirma läks võlausaldajatele valusalt pankrotti.

Kohtulahendite hulgast leiab terve rea kriminaalseid lugusid sellest, kuidas keegi on kelleltki midagi ära varastanud, viinud kraami Põlluste kontorisse, saanud raha ja lahkunud nelja tuule poole. Hiilgeaegadel oli ettevõtte nimi Laenugrupp OÜ.

Läks pankrotti, siis läks, äris ikka juhtub, aga Põlluste töötas kõik need kiirlaenuäri pidamise aastad ka Pärnu haiglas. Haldusspetsialistina asus ta haiglas ametisse 2005. aastal, 2007. aastal hakkas ta tööle varemgi enda osalusega perefirma ainsa juhatuse liikmena, 2012. aastal sai temast ettevõtte ainuomanik. Karjäär haiglas aga jätkus 2008. aastal: siis sai temast ka haigla arenduse projektijuht ja 2014. aastal majandusosakonna juhataja. Samal aastal kuulutati välja firma pankrot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles