Vändra sotsiaalmaja ootab uuenduskuur

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra alevi sotsiaalmaja välisremont tehti üle kümne aasta tagasi.
Vändra alevi sotsiaalmaja välisremont tehti üle kümne aasta tagasi. Foto: Mailiis Ollino

Vändralased teavad Vana tänava lõppu jäävat hoonet kui polikliinikut, kus nad tohtri jutul käisid. Aastaid ulgus maja ümber vaid tuul, kuni seal avati uksed erihoolekandeteenuseid vajavatele klientidele.

Üle 100 aasta tagasi ehitatud maja on pikk ja madal, seda poolitab koridor ja talvel annavad sooja ahjud. Hubasus ja nõuetekohased olmeruumid ei varja kitsikust, mille leevendamiseks ootab ees põhjalik remont ja laienemine katusekorrusele. Kuigi hoone välisilme uuendati tosin aastat tagasi, ei andnud see ruutmeetritki pinda juurde. Kapitaalremondiga laieneb tegevusväli pööningukorrusele.

Raha selleks läheb tarvis umbkaudu 250 000 eurot. Vändra alevivalitsus esitas sotsiaalministeeriumile mullu projekti, taotledes erihoolekandeasutuse reorganiseerimise meetmest toetust. Projekt valitigi investeeringute kavva, põhiraha saadakse Euroopa regionaalarengu fondist ja omafinantseering on ligemale 36 900 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles