Tallinna–Pärnu maanteele plaanitakse nutikaid liiklusmärke ja infotabloosid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonilised liiklusmärgid.
Elektroonilised liiklusmärgid. Foto: Peeter Langovits

Maanteeamet soovib lähiajal paigaldada Tallinna ja Riiat ühendavale maanteele nutikad liiklusmärgid ja infotablood, mille abil saaks jooksvalt piirkiirust muuta, vahendas tehnoloogiauudiste veebileht Geenius.ee.

Juhtprojekti raames paigutataks Tallinna–Ääsmäe neljarealisele lõigule nutikad liiklusmärgid, mille abil saaks vastavalt ilmastikuoludele ja reaalsetele teetingimustele piirkiirust muuta. See, kui palju piirkiirust muutma hakatakse, selgub uuringu käigus.

Geenius.ee dokumentide põhjal oleks infotabloosid teedel seitse: kaks suurt ja viis väiksemat. Need paigaldatakse Kanamale, Märjamaale, Iklasse ja Reidu.

Peale nutikate liiklusmärkide jõuavad maanteedele teabetabloodki, millega saab kuvada reaalajas infot tee olukorra ja seal varitsevate ohtude kohta.

Tahvlitel hakatakse kuvama erakorraliste liiklustakistuste asukohti, liiklusõnnetuste infot, ümbersõite, libedust, teetööde infot, ilma- ja ohutusinfot, teavet selle kohta, kui kaugel on lähim suurem vahepeatuse koht.

Selle kõrval hakkaks uue süsteemi abil tööle nutika tagasipöörde lahendus.

Süsteem peaks täies mahus rakenduma 2018. aastal. Kui juhtprojekt osutub edukaks, võidakse niisugused lahendused kasutusele võtta teistelgi teedel, kuid see sõltub katseprojektile tehtavast mõjuhinnangust.

Loe artiklit täismahus veebilehel Geenius.ee!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles