Lavakunstikooli 27. lennu menukas diplomilavastus "Uhkus ja eelarve" naaseb lavale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Uhkust ja eelarvet" edasi mängida oli eelkõige näitlejate endi soov.
"Uhkust ja eelarvet" edasi mängida oli eelkõige näitlejate endi soov. Foto: Mats Õun

Lavakunstikooli 27. lennu diplomilavastus, absurdikomöödia "Uhkus ja eelarve" naaseb veel neljaks korraks teatrilavale. Lavastus võeti Endla teatri mängukavast juba maha, kuid näitlejate ja publiku tungival soovil tuuakse see tänavu lavale veel neli korda.

Etendused toimuvad 27. jaanuaril, 31. märtsil ja 29. aprillil Endla teatri suures saalis, 19. aprillil Vanemuise teatri suures saalis.

"Kuigi ametlikult oli meil augustis viimane etendus, arvasin kohe, et see ei jää siiski viimaseks", märkis Ott Raidmets, kellest nüüdseks on saanudki Endla teatri näitleja.  "Mul on väga hea meel, et saan oma kursusega uuesti koos mängida."

Lavastaja Mehis Pihla arvates tulevad lisaetendused väga värskendavad. "Uhkust ja eelarvet" edasi mängida oli eelkõige näitlejate endi soov.

"Nad kõik on selle materjali loomisse palju panustanud. Ja mis peamine, seda on olnud neil väga tore mängida. Nüüd, kus oleme mööda Eestit laiali, on see hea põhjus jälle kokku tulla, kogemusi vahetada ja näidata teineteisele oma arengut," rääkis Pihla.

Pihla lavastatud "Uhkus ja eelarve" on Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli nüüdseks juba lõpetanud 27. lennu diplomilavastus, mille tekst on valminud trupi ühistööna ja inspireeritud nii Eesti tänapäevasest elust kui ka 1920. aastate vene absurdistidest. Tulemus on tempokas absurdikomöödia tulvil nooruslikku energiat, musta huumorit, kalambuure ja ootamatuid süžeepöörakuid.

Ühes näitlejatega on laval 2014. aastal parima noore muusiku tiitliga pärjatud andekas pianist Johan Randvere, kes lavastuse väljatuleku ajal tudeeris samuti EMTAs. Kunstnikud on Bibi-Ann Kahk ja Terje Kärh, kes lavastuse väljatuleku ajal olid Eesti kunstiakadeemia üliõpilased. Valguskujundaja on Margus Vaigur ja liikumisjuht Rauno Zubko.

Laval on lavakunstikooli 27. lennu vilistlased Jürgen Gansen (Kuresaare linnateater), Markus Habakukk (Kuresaare linnateater), Laura Kalle (Ugala), Ester Kuntu, Karl Laumets (Vanemuine), Karmo Nigula (Eesti draamateater), Saara Nüganen (Endla), Lauli Otsar (Kuressaare linnateater), Ott Raidmets (Endla), Christopher Rajaveer (Eesti draamateater), Liisa Saaremäel (Eesti draamateater) ja Risto Vaidla (Kuressaare linnateater).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles