Hobumajanduse liit pakub Toris erasektori tuge

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvandus.
Tori hobusekasvandus. Foto: Gertrud Alatare/

Eesti hobumajanduse liidu juhatuse liikme Marti Hääle sõnutsi on Tori hobumajanduse keskuse loomine sektori arenguks vajalik ja selle käivitamine nõuab riigi ühekordset panust, edasi saaks keskust hakata opereerima juba erasektor.

BNSi teatel on keskuse loomise initsiatiiv Hääle väitel tulnud erasektorist, kes võtab ohjad selle käimatõmbamisel ja hiljem haldamiselgi. Riigi roll peaks olema projekt käima lükata, ent seejärel passiivne olla. Samuti tuleks riigil kontrollida, et riigivaraga ei juhtuks midagi, mis sellega juhtuma ei peaks.

Küsimusele, kas keskuse loomist ei saaks kujundada nii, et sektor võtab riigilt üle kinnistud-hobused ja investeerib riigi abiga ise keskuse loomisesse, vastas Hääl, et sektori katuseorganisatsioonil ehk Eesti hobumajanduse liidul poleks praegu finantsvõimekust seda teha. Mõne investori rahale tuginemine ei oleks aga otstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles