Pärnakad ei loobu lennujaama plaanist

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam võiks pärast renoveerimist muutuda kümne aastaga isetasuvaks. Majandusliku mõju analüüs näitab investeeringu tasuvust viie-kuue aasta jooksul.
Pärnu lennujaam võiks pärast renoveerimist muutuda kümne aastaga isetasuvaks. Majandusliku mõju analüüs näitab investeeringu tasuvust viie-kuue aasta jooksul. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse, maavanem Kalev Kaljuste ja Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Lauri Luuri allkirjaga läks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile vastus Pärnu lennujaama renoveerimist puudutavale kirjale.

Kohalikud juhid kinnitavad ministeeriumile, et Euroopa Komisjon aktseptib teatavat liiki abi piirkondlikele lennujaamadele ja neid kasutavatele lennuettevõtjatele, töötamaks välja uusi teenuseid ja arendamaks piirkonna majandust.

Pärnu lennujaama puhul ei teki ka konkurentsimomenti, sest Tartuga ei võistle me halva bussi- ja pika maanteeühenduse tõttu. Kuressaare on siseriiklike lendudega ühendatud Tallinna lennujaamaga. Pealinna õhuväravaga konkureerimise hoiab ära plaanitavate sihtkohtade (Vaasa, Norrköping) puudumine Tallinnas ja sihtrühmana kuurorti puhkama suundujate nägemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles