Muuseum ootab animatsiooni töötuppa

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii keerukaid stseene nagu näitusel näha animatsiooni töötoas ei lavastata, aga lihtsamate tegelaste animeerimisega saavad lapsed hakkama küll.
Nii keerukaid stseene nagu näitusel näha animatsiooni töötoas ei lavastata, aga lihtsamate tegelaste animeerimisega saavad lapsed hakkama küll. Foto: Ardi Truija

Laupäeva hommikul teeb animafilmide režissöör Rao Heidmets huvilistele ringkäigu oma juubelinäitusel "Rao Heidmetsa animamaailm".

Pärnus sündinud joonisfilmide lavastaja ja kunstnik Heidmets on teinud üle 20 filmi. Interaktiivselt näituselt leiab pilte, objekte ja installatsioone nii tehtud kui veel tegemata filmidest.

Pärast ringkäiku saab osaleda töötoas ja proovida kätt animatsiooni loomisel. Avastamist ja tegevust leidub suurtele ja väikestele.

Töötoas on võimalik tutvuda animatsioonitehnikatega, luua kaadrihaaval liikuvat pilti ja ellu äratada kõik, mida iganes soovitakse.

Töötoas osalejatel palutakse kaasa võtta mälupulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles