Kalapüügiühistu trepialune meenutab koduloomuuseumi filiaali

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Töökoht on siin, muud seost mul Lemmetsa külaga ei ole,” seletab EstoFishi tootmisjuht Lembit Poobus.
“Töökoht on siin, muud seost mul Lemmetsa külaga ei ole,” seletab EstoFishi tootmisjuht Lembit Poobus. Foto: Mailiis Ollino

Kohalikud nimetavad väga külasõbralikuks ettevõtteks EstoFishi, mille külmhoone asub Lemmetsas ja kus nende üleaedne linnapoolses küljes on spoonitootja Valmos.

“Meie juhtkond on alati toetanud kohalikku rahvast, kui nad tahavad hoida ja arendada oma küla, väärtustada traditsioone,” sõnab ettevõtte tootmisjuht Lembit Poobus külarahva hinnangust kuuldes.

Eesti kalapüügiühistu liikmed on Hiiu- ja Saaremaa traalifirmad ning Pärnu rannakalureid ühendav TÜ Pärnu Rannakalurid. Külmhoone valmis 2011. aasta kevadel ja asukoha valikul lähtuti logistikast, kala transportimise kaugusest. Ühistu liikmetele kuulub ligemale pool Eesti ajaloolisest kilu ja niisama palju räime püügiõigusest Läänemeres, peale selle Pärnu rannakalurite räimepüügikvoot. Külmhoone saab ladustada 3200 tonni külmutatud kala ja ööpäevas külmutada 200 tonni kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles