Hingelt militarist pühendus keevitamisele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mul on tekkinud koostööpartnerid, suuremad firmad, millele teen alltöövõttu,” räägib keevitaja Viktor Iljin.
“Mul on tekkinud koostööpartnerid, suuremad firmad, millele teen alltöövõttu,” räägib keevitaja Viktor Iljin. Foto: Mailiis Ollino

Osaühingu VikMet omanik Viktor Iljin jätab töö katki, võtab maski peast ja ütleb, et alguses ei arvanud ta keevitajaametist midagi, sest hingelt on ta militarist ja kaitseliitlane. Aga siis tegi elu pöörde, kui tegevteenistuse järel turvamehe töö peret ära ei toitnud.

Koduküla ettevõttes AQ Lasertool sai Viktor selgeks peenkeevituse, Soome laevatehas andis suurte metalldetailide kokkuõmblemise kogemuse. Nüüd on mehel Euroopa Liidus tunnustatud sertifikaat, metallieriala ja keevitustööde tunnid Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžis.

Oma trumbiks arvab Viktor mobiilise keevitusteenuse pakkumist. Ta sõidab kas või metsa langile, kui seal masin rikki läheb. Seda saab parandada kohapeal ega pea treileriga vedama töökotta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles