Vineeritehase ehitus ootab mõne leppe taga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsä Woodi juhtkond esitles neljapäeval Pärnu raekojas vineeritööstuse rajamise plaane.
Metsä Woodi juhtkond esitles neljapäeval Pärnu raekojas vineeritööstuse rajamise plaane. Foto: Ardi Truija

Soome metsakontsern Metsä Wood pole vineeritehase rajamist Pärnusse ametlikult kinnitanud, kuid linnavalitsus väljastas sel nädalal ehitusloa, püstitamaks hiigelsuur tööstushoone Ehitajate tee ja Kase tänava vahelisele tühermaale.

Enne 55 miljoni eurose Pärnusse investeerimise otsuse kinnitamist peavad Metsä Woodi selgituse järgi olema käes load ja sõlmitud kokkulepped, millest viie suhtes läbirääkimised veel käivad.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kinnitas, et enamik suurinvesteeringu tulekuks vajalikke tingimusi on töös. Tehasele ligipääsuks vajaliku Kase tänava korrastab kinnistu eelmine omanik. Personali koolituse üle käivad läbirääkimised Pärnu kutsehariduskeskusega. Eellepingud kinnistute ostu kohta on sõlmitud ja detailplaneering olemas. Möödunud nädalal väljastas linnavalitsus ehitusloa vineeritehase hoone suhtes, mille kogupind ulatub ligikaudu 28 000 ruutmeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles