Tervise- ja tööminister avas Koidula kooli tervisenädala

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Koidula gümnaasium

Täna Pärnumaad väisanud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kõneles noortele, kui kallis on tervis nii otseses kui ka kaudses mõttes ja kui oluline on iga inimese tervis ühiskonnale.

Kooli õppejuhataja Ille Rohtlaane sõnutsi soovis Ossinovski, et noored jätaksid meelde, kuidas isiklikud valikud seostuvad ühiskondlike kuludega. Välja kujunenud sõltuvushaiguste ravi maksab väga palju. Nende ennetamine on raviga võrreldes kordi odavam ja kasulikum. 

Koidula koolil korraldab sel õppeaastal igal veerandil teemanädala. Seekord valiti tervise teema. Rohtlaane sõnade järgi toob tervisenädal kooli loenguid ja trenne. Igal hommikul võimeldakse kooliraadio vahendusel. Teisipäeval annab tervisliku toitumise loengu tervisearengu instituudi ekspert Tagli Pitsi. Koostöös Pärnu haiglaga tuleb juttu nii koolistressist kui ka doonorlusest. Kimberi jõusaali omanik Ain Kimber räägib toidulisanditest ja nende mõõdukast tarbimisest.

Spordikohviku loengu ja treeningu korraldab mittetulundusühing Scult.com, mis on rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine, ühendades igas vanuses priitahtlikke, spordiürituste korraldajaid ja spordiklubisid.

Peale selle toimuvad rühmatreeningud, näiteks body attack, ringtreeningud, trepijooks ja jooga. Koostöös Mai apteegiga saavad õpilased teha terviseteste.

Rohtlaan märkis, et terviseüritustesse kaasatakse kogu kool. Kohvikus müüakse nädala raames juurvilju, et õpilased saaksid saiakeste asemel tervislikumaid valikuid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles