Pärnu ooperifestival PromFest avalikustas tähtede galal esinejad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Samuil võitis noorte ooperilauljate konkursi Pärnus 2001. aastal ja 2003. aastal laulis ta PromFestil "Rigolettos" Gilda rolli, partneriks Rigolettona Jassi Zahharov. Praegu on Samuil esisopran Berliini riigiooperis.
Anna Samuil võitis noorte ooperilauljate konkursi Pärnus 2001. aastal ja 2003. aastal laulis ta PromFestil "Rigolettos" Gilda rolli, partneriks Rigolettona Jassi Zahharov. Praegu on Samuil esisopran Berliini riigiooperis. Foto: Ants Liigus

Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival tähistab Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi kümnendat toimumiskorda suurejooneliselt tähtede galaõhtuga, kutsudes Pärnu esinema varasemate aastate võitjad.

Galal esinevad solistid, kellest nüüdseks on sirgunud rahvusvaheliselt hinnatud ooperilauljad: Anna Samuil (sopran, Venemaa), Laimonas Pautienius (tenor, Leedu), Anželina Švatška (metsosopran, Ukraina), Ji Min Park (tenor, Lõuna-Korea), Ilja Siltšukov (bariton, Valgevene), Oliver Kuusik (tenor, Eesti), Elina Šimkus (sopran, Läti), Anna Denisova (sopran, Venemaa) ja Jomante Šležaite (sopran, Leedu).

Tähtede gala toimub 7. mail Pärnu kontserdimajas. Dirigeerib Erki Pehk ja osaleb Vanemuise sümfooniaorkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles