Siiri Erala: “Temast tuleb ju hulgus!”

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Just nii ohkas oma poja pärast muretsenud lapsevanem, kuna võsuke ei soovi trennis käia. Seoses ringiraha eelnõuga, millest tänase lehe uudiste poolelgi juttu, on trennide ja muu huvitegevuse võimalusi ja neis osalemist põhjalikult uuritud, analüüsitud.

Mulle jäi neid ülevaateid lugedes silma paar põhjust, miks lapsed ringidest osa ei võta: kool väsitab niigi ära ja hoopis meelsamini hullaks kodus oma lemmikloomaga. Minu arvates õigustavad need tegurid mitteosalemist igati.

Koolist vaba aja siht peaks olema eelkõige puhata. Kui laps eelistab selleks jalgpalli tagumise või tehnikaringis nokitsemise asemel hoopis koeraga möllata, on see normaalne. Samuti on loomulik, et võsuke soovib kodus ema ja isaga aega veeta. Ka vanematega veedetud aeg, kui see ei möödu üksteisest eraldatult ekraanide taga, arendab last. Ema-isaga saab mängida palli, suusatada, meisterdada, laulda, looduses rännata ja mida kõike veel! Lapse kooliväline harija ei pea olema ilmtingimata ringijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles