Kadri Simson: 2018. aasta eelarves on tasuta ühistranspordiks vajalik raha olemas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus-ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus-ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnutsi ei vasta tõele väited, nagu ei jõutaks tuleval aastal tasuta maakonnasisese ühistranspordi rakendamiseni. Ministri kinnitusel on 2018. aasta riigieelarves selle tarvis raha olemas.

"Tasuta maakonnasisene ühistransport on valitsuse üks prioriteete ja kinnitan, et tuleva aasta eelarves on selleks vajalik raha olemas. Selle nimel, et tasuta ühistransport uuel aastal rakenduks, teevad praegu tööd nii majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kohalikud ühistranspordikeskused kui maanteeamet. Meie eesmärk on konkreetne meede võimalikult tõhusalt rakendada," kinnitas Simson.

Tasuta maakonnasiseste bussiliinide tarvis on valitsusleppe järgi omavalitsustele ette nähtud 21 miljonit lisaeurot aastas ja see summa katab nii senise piletitulu kui liinide tihendamise. Seni on maakondliku transpordiga tegelnud maavalitsused, mille kadumisel võtavad nende ülesanded üle maakondlikud ühistranspordikeskused.

"Nendes maakondades, kus seesugust keskust pole 2018. aastaks jõutud luua, jääb ühistranspordi korraldus esialgu maanteeameti kanda. Tasuta ühistranspordil on veel lahtisi otsi, kuid need ei takista projektiga edasiminemist. Olen kindel, et 2018. aastal saab maabussides juba tasuta sõita," lõpetas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles