"EV 100" avab kunstiprogrammi taotlusvooru "Sada kunstimaastikku"

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstivälja esindab hindamiskomisjonis Marian Kivila.
Pärnu kunstivälja esindab hindamiskomisjonis Marian Kivila. Foto: Urmas Luik

"Usun, et Eesti riigi 100. aastapäev, ajalugu ja tulevik pakuvad meie kunstnikele küllaldaselt inspiratsiooni. Põnevusega ootame kunstnike nägemust sellest, kuhu Eesti on viimase 100 aastaga jõudnud," ütles "Eesti Vabariik 100" korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

"EV 100" korraldajad kuulutasid koostöös kunstiprogrammi koordineerivate kaasaegse kunsti Eesti keskuse (KKEK) ja Eesti kaasaegse kunsti arenduskeskusega täna välja "EV 100" kunstiprojektide taotlusvooru 2017. ja 2018. aasta projektidele.

KKEKi direktori Maria Arusoo sõnutsi oodatakse kunstiprojektide visioone: nii näitustele, üksikteostele, etendustele kui ka muudele nüüdisaegse kunsti üritustele.

"Tööd võiksid mõtestada moodsat ühiskonda ja kultuuri ning lähtuda tänapäeva maailmas aktuaalsetest teemadest. Eesti mitmekesine kunstielu oma paljude armastatud kunstnikega annab võimaluse juubelit käsitleda iga nurga alt ja kindlasti osutuvad välja valitavad tööd märgiliseks tulevikuski," selgitas Arusoo.

Eesti pühendab oma 100 aasta juubeli tulevikule. Seepärast valiti kunstiürituste võtmesõnadeks "nüüdisaegne kunst" ja "moodsad eksponeerimisviisid".

Konkursile on oodatud projektid, mida teostavad professionaalsed kunstnikud või kunstiinstitutsioonid ja mis pühenduvad publikuga suhtlemisele.

Kunstiprogrammi üritused toimuvad ajavahemikus 2017–2018. Eelarve on 200 000 eurot.

Taotlusvooru projektide esitamise tähtaeg on 30. märts 2017 kell 17. Kõik materjalid tuleb esitada KKEKile.

Taotlused vaatab läbi hindamiskomisjon. Kaasaegse kunsti Eesti keskust esindab Rebeka Põldsam, Eesti kaasaegse kunsti arenduskeskust Kadri Laas, "EV 100" korraldustoimkonda Jaanus Rohumaa, Eesti kunstnike liitu Vano Allsalu. Eesti kunstimuuseumist kuulub sinna Kadi Polli, Eesti kunstiakadeemiast (EKA) Kirke Kangro, Tartu kunstimuuseumis Rael Artel, Tartu kõrgemast kunstikoolist Heli Tuksam, Narva kunstiväljast Marika Alver EKA Narva kunstiresidentuurist, Pärnu kunstiväljast Avangardi galerii esindaja Marian Kivila, Viljandi kunstiväljast Kristjan Mändmaa EKAst, Haapsalu kunstiväljast Agur Kruusing EKAst.

Täpsemat info osalemistingimuste kohta leiab "EV 100" ja KKEKi kodulehelt. Infotund konkursil osaleda soovijatele toimub 16. veebruaril kell 12 KKEKis (Vabaduse väljak 6, Tallinn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles