Register paneb majaomanikud andmeid kontrollima

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja fassaadimaterjali muutus ja teadmata ajast pärit kõrvalhooned – kinnisvaraomanik peaks ehitisregistrist kontrollima, kas kõik on ametlikult kirjas. Foto on illustratiivne.
Maja fassaadimaterjali muutus ja teadmata ajast pärit kõrvalhooned – kinnisvaraomanik peaks ehitisregistrist kontrollima, kas kõik on ametlikult kirjas. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistuse juhataja Maire Nigul soovitab kinnisvaraomanikel kontrollida, kas neile kuuluvate hoonete andmed on ehitisregistris õiged, ümberehitused dokumenteeritud ja kasutusload olemas.

2015. aasta suvest jõustunud ehitusseadustiku järgi tuleb ehitisregistri andmed korrastada 2020. aasta alguseks. Selleks ajaks peavad registrisse kantud olema kõik hooned, kõrvalhooned, saunad, mis on üle 20 ruutmeetri suurused.

Kui hooned pole registris, aga on rajatud õiguspäraselt ja omanikul on seda kinnitavad dokumendid, kantakse ehitis nende alusel registrisse ja mingit probleemi ei teki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles