Tartu rahu aastapäeval on Eestis lipupäev

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: SCANPIX

Neljapäeval, 2. veebruaril möödub Tartu rahulepingu sõlmimisest 97 aastat ja selle puhul on Eestis lipupäev. Lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ülejäänudki.

2. veebruaril 1920 kirjutasid Tartus rahulepingule alla Eesti Vabariik ja Nõukogude Venemaa. Tartu rahuga lõpetati vabadussõda ja Venemaa tunnustas tingimusteta ja igaveseks Eesti iseseisvust. Rahuleping vormistas Eesti võidu vabadussõjas ja oli esimene suur saavutus noore riigi välissuhtluses. Eesti poolelt kirjutasid rahulepingule alla Asutava Kogu liikmed Jaan Poska, Ants Piip, Julius Seljamaa, Mait Püüman ja kindralmajor Jaan Soots.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu maha ei võeta, tuleb seda pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles