81 pilti: president Kersti Kaljulaid külastas Pärnumaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid tegi täna maakonnavisiidi Pärnumaale.

Täna maakonnavisiidil Pärnus viibiv president Kersti Kaljulaid soovitas pärnumaalastel Rail Balticust kõva häälega rääkida.

President Kersti Kaljulaidi maakonnavisiit Pärnumaale algas kohtumisega sihtasutuse Pärnumaa Turist esindajatega. "Et suvepealinna leiaks tee rohkem inimesi, oodatakse siin väga Rail Balticu valmimist," märkis Pärnu meer linna turismisektori tulevikuperspektiividest rääkides.

"Mul on teile soovitus: rääkige. Kui tahate Rail Balticut, tuleb teha suu lahti ja seda öelda. Kui kõik lehed kirjutavad, et seda ei taheta, siis seda ei tulegi," ütles president. "Võiks rääkida, kuidas mõjub Pärnule veoautode mass teedel ja kui palju on Rail Balticut vaja."

Pärast kohtumist turismiarendajatega külastas president Pärnumaa kutsehariduskeskust.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses kohtus president Kersti Kaljulaid kooli esindajate ja õpilastega. Vestlusringis osalenud õpilased Erik Tammeleht ja Kristiina Sireli rääkisid, et president jättis neile väga vahetu ja sõbraliku mulje.

President Kersti Kaljulaid külastas Pärnumaa kutsehariduskeskust.
President Kersti Kaljulaid külastas Pärnumaa kutsehariduskeskust. Foto: Mailiis Ollino

Tammelehe sõnutsi oli näha Kaljulaidi siirast huvi kooli ja seal toimuva vastu.

Pärast vestlust võttis president suuna pagaritöökotta ja köögiklassi.

President uuris kokandusõpetaja Taisi Talvistelt, kas õpilased on kokaks õppima tulles ette valmistunud või alustavad nullist. Talviste tõdes, et õppetöö algab enamasti rohujuuretasandilt.

Kaljulaid tundis kahju, et mõnigi noormees või neiu jätab kutseõpingud pooleli.

Õpetaja märkis pärast presidendiga vestlemist, et Pärnu kutsehariduskeskuse kokaõpilased valmistavad tänavu presidendi vastuvõtuks suupisteid, ja nentis, et unustas seda presidendile mainida. Kaljulaid oli aga asjaolust, et Pärnumaa kutsehariduses valmivad tänavuse vabariigi aastapäeva vastuvõtuks suupisted, juba teadlik. Ta mainis seda enne ringkäiku vestlusringiski.

Enne Alevi kalmistu poole teele asumist käis president Kaljulaid veel juuksuriklassis ja vaatamas, kuidas toimub kosmeetikute kutseeksam.

Alevi kalmistult sõitis president Strandi, kus ta avas haridusjuhtide aastakonverentsi.

Pärast seda külastas Kaljulaid AS Wendret, mille juht Vahur Roosaar presidendile ettevõtet tutvustas. Seejärel tegi ettevõtte juhtkond presidendiga tiiru tsehhis. Ring tootmishoonele peale tehtud, kinkis Roosaar president Kaljulaidile teki ja padja.

President Kersti Kaljulaid külastas Pärnumaa visiidil AS Wendret.
President Kersti Kaljulaid külastas Pärnumaa visiidil AS Wendret. Foto: Mailiis Ollino

Wendrest suundus president kohtuma vabakonnaga, kus räägiti vabaühenduste tegevusest ja selle rahastamisest. MTÜs Pesapuu arutas president Kaljulaid Pärnumaa vabakonna esindajatega, milliseid teenuseid saaksid pakkuda omavalitsustes vabatahtlikud ja kolmas sektor ning milline võiks olla erasektori roll. Riigipea sõnul teadvustab kohalik kogukond oma vajadusi kõige paremini ning see on väga positiivne, et kolmas sektor osutab murekohtadele ning pakub ise lahendusi.

President Kersti Kaljulaid kohtus Pärnumaa visiidil vabaühenduste esindajatega.
President Kersti Kaljulaid kohtus Pärnumaa visiidil vabaühenduste esindajatega. Foto: Mailiis Ollino

Pärastlõunal kohtus president Pärnumaa kohalike omavalitsuste juhtidega Pärnu maavalitsuses ja andis intervjuuu ajalehele Pärnu Postimees.

Kaljulaid Pärnumaale ööbima ei jäänud ja sõitis õhtul Tallinnasse.

Homme teeb president maakonnavisiidi Raplamaale.

Üle-eelmisel nädalal külastas president Kaljulaid Järva- ja Viljandimaad.

President Kersti Kaljulaid andis Pärnumaa ringkäigu lõpuks ka intervjuuu ajalehele Pärnu Postimees.
President Kersti Kaljulaid andis Pärnumaa ringkäigu lõpuks ka intervjuuu ajalehele Pärnu Postimees. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles