Minister lubas naiste varjupaikade õiglast rahastust

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski külastas esmaspäeval Pärnu naiste tugikeskust. Teda saatis maavanem Kalev Kaljuste. Külalisi võtsid vastu Margo Orupõld (vasakul) ja Urve Vesik.
Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski külastas esmaspäeval Pärnu naiste tugikeskust. Teda saatis maavanem Kalev Kaljuste. Külalisi võtsid vastu Margo Orupõld (vasakul) ja Urve Vesik. Foto: Sirle Matt

Esmaspäeval Pärnu naiste tugikeskust külastanud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tunnistas, et riik sattus möödunud aastal keerulisse olukorda ja oli sunnitud määrama osale tugikeskustest suurema eelarve, et teenus ei katkeks.

Üle 80 000 elanikuga Pärnumaa naiste tugikeskusel on tänavu kasutada 42 000 eurot, kuigi ligikaudu 30 000 elanikuga Valga- ja Jõgevamaale anti lepinguga mõlemale 49 000. Minister möönis ebavõrdsust ja et mõnes maakonnas osutatakse sama teenust märksa suurema summa eest kui Pärnus. Ossinovski lubas, et järgnevatel aastatel süsteemi muudetakse, et eelarved ühtlustuksid. Tänavu ei hakata aga poole pealt enam midagi muutma. “Selle aasta erandlik olukord ei tohiks järgmisel aastal enam korduda,” avaldas Ossinovski.

Pärnumaa naiste tugikeskuse juhataja Margo Orupõld on lootusrikas, et minister peab oma sõna ja tuleval aastal saab kõigis maakondades ühesugustel alustel lähisuhtevägivalla ohvritele abi osutada. “Miks Pärnumaa naine peab olema kehvemas olukorras kui Jõgeva- või Valgamaa naine?” osutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles