Raeküla kooli spordiklassi pääseb katsetega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli spordikallakuga klassi õpilased tennisehallis trenni tegemas.
Raeküla kooli spordikallakuga klassi õpilased tennisehallis trenni tegemas. Foto: Ardi Truija

Kui varem sai Pärnu Raeküla kooli spordiklassi astuda iga laps, tuleb nüüd jalgpalli ja tennise süvaõppega klassi õppima pääsemiseks sooritada kehalised katsed.

“Esimestel aastatel võtsime vastu kõik lapsed, kelle vanemad avaldasid soovi panna oma laps spordiklassi, ent alates eelmisest õppeaastast teeme kehalised katsed, hindamaks lapse valmisolekut spordiklassis õppimiseks. Seal on suurem füüsiline koormus, sest paljud lapsed osalevad pärast õppetööd mõne klubi treeningurühmaski,” põhjendas spordikatsete vajalikkust Raeküla kooli direktor Liilia Oberg.

Katsed toimuvad eraldi tennise- ja jalgpallirühma soovijaile. Treenerid hindavad laste täpsust ja osavust, koordinatsiooni, pallipõrgatamist, valmisolekut, distsipliini ning õpetaja kuulamist ja kuulmist. Harjutused ei ole direktori sõnutsi keerulised, küll aga huvitavad ja mitmekülgsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles