Maavanemad tahavad tasuta ühistransporti juba maist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maavanemad leiavad oma ettepanekus majandusministrile, et kõigile Eesti inimestele maakonnabussides tasuta sõiduõiguse oleks võimalik käivitada hiljemalt 1. maist.

Maavanemad saatsid oma eete pärast seda, kui minister Kadri Simson oli meedias väitnud, et tasuta ühistranspordi käivitamise peatakistus on maavalitsuste soovimatus teemaga tegelda, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kuigi üleminek tasuta ühistranspordile kõigis maakondades nõuab teatavat tehnilist ettevalmistust, on maavanemad valmis tegema kõik vajalikud korraldused, et käivitada tasuta reisijate vedu maakonnaliinidel hiljemalt 1. maist 2017.

Pärnu maavanema Kalev Kaljuste sõnutsi saab piletihinnad tühistada üsna kiiresti ja korraldus ühistranspordi tasuta muutmiseks võtaks aega vaid päeva.

Majandusminister ütles, et uue aasta algusest planeeritud tasuta ühistransport kõigis Eesti maakondades jääb tulemata, kuna ametist lahkuvad maavanemad ei ole kõige innukamad tasuta ühistranspordi ettevalmistamisel.

Minister lisas, et tasuta transport tuleb kindlasti uuel aastal, aga mitte 1. jaanuarist, nagu oli algselt plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles