Raamatukogus tulevad sõbrad kokku

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu keskraamatukogu

Keskraamatukogu lasteosakonnas saab sõbrakuul laulda, mängida, jutte kuulata, lugemiskoerale ette lugeda ja meisterdada.

8. ja 22. veebruaril kell 11 ootab raamatukogu oma kõige väiksemaid sõpru Mürakarukooli. Koos pooleteist- kuni nelja-aastaste mürakarude ja nende vanematega mängib esimese korruse saalis laulumänge Katrin Hildunen-Alvela. Uudistajaid ootab raamatukorv ja kogu lasteraamatuosakond lugemislaev RoosiRuudi, tarukappide ja raamatutegelastest nukkudega.

9. veebruaril kell 15 saavad lasteosakonnas kokku 7–11aastased poisid-tüdrukud. Karukäpaklubi kutsub seekord näpunukke meisterdama. Vajalikud vahendid on lastele töötuppa varutud, käeosavuse ja sõbralike jututeemade arendamisel abistab Triinu Klaus.

11. veebruaril kutsub Karude jututuba 5–8aastasi raamatusõpru lugusid kuulama, raamatuid vaatama ja oma mõtteid välja ütlema. Räägitakse sõbra leidmisest ja hoidmisest. Ette loetakse Soome lastekirjaniku Tiina Nopola lõbus lugu, millele kunstnik Mervi Lindman on natuke ulakad pildid joonistanud.

Kogu veebruari kuulavad laste lugemist sõbralikud lugemiskoerad Chuck ja Chilli oma abivalmis juhtide Rita Kosenkraniuse ja Ivi Brantiga.

Peale nimetatu ootavad oma lugejat raamatunäituste naljakad, põnevad, sekka kurvad ja mõtlemapanevad lood. Sel kuul on vaatajate ette toodud palad ja pildid sünnipäevalaste Tiia Toometi ja Ilmar Trulli sulest, nende kõrval rikkalik valik koera- ja kassilugusid. Aga uusi ja vanu raamatutarkusi jätkub jagada paljude muude maailmas leiduvate elus ja eluta asjade kohta.

Kõik ettevõtmised on sõbralikult priid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles