Kalev Vilgats: President käis tuld toomas

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Vanarahval on ütlus “tuli nagu tuld tooma”. Nii iseloomustatakse hästi lühikest ja kiiret külaskäiku. Põhimõtteliselt on sellel väljendil ajalooline tagapõhi, kui tulelöömise võimalusi ei olnud kaugeltki mitte igas peres ja pidi valvama, et leek koldes ei kustuks. Kui see juhtus hääbuma, pidi ilmast hoolimata tõttama naabrite juurde ja sealt hõõguvat süsi tooma. Ei siis olnud mahti tagumikku toetada ega pererahvaga jutulõnga kerida. Samasugune mulje jäi president Kersti Kaljulaidi esimesest ametlikust külaskäigust Pärnumaale.

Saabumine Tartust veel kolmapäeva õhtul, siis tunnike Jõulumäe suusarajal. Uue päeva hakatuseks kohtumine turismiarendajatega, siis kutsehariduskeskusesse, seejärel põige Alevi kalmistule pärga asetama, siis Strandi haridusjuhtide aastakonverentsi avama, sealt Wendresse, kohtumine vabakonna esindajatega Pesapuus, lõpuks koosolek kohalike omavalitsuste juhtidega ja intervjuu kohalikule lehele. Kuhugi vahepeale mahtusid loetud minutid lõunaks.

Õhtuks tagasi Tallinna, et pidada kõne Tartu rahu aastapäeva vastuvõtul. Ja selliseid tööpäevi on presidendil rohkesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles