Mart Helme pidas loengu saalitäiele väärikatele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Suursaadiku ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Mart Helme avalik loeng Tartu rahulepingu 97. aastapäeva puhul “Kuidas pidada läbirääkimisi venelastega?” läks üleeile õhtul Pärnu keskraamatukogus täissaalile. Huvilistele iste pakkumiseks toodi lisatoolid. Kuna alla 50aastaseid võis kahel käel kokku lugeda, meenutas kohtumine väärikate ülikooli õhtuloengut.

Helme kõneles läbirääkimiste pidamise teooriast ja tõi näiteid oma praktikast. “Meile on kõige olulisemad läbirääkimised Venemaaga,” tõdes Helme ja meenutas Briti välisministri lord Halifaxi sõnu, kes öelnud pärast Balti riikide kadumist, et maailm saab suurepäraselt hakkama iseseisvate Balti riikideta.

Helme kirjeldas Vene diplomaatilise ja läbirääkimiste kultuuri kujunemist, idanaabri põhilisi võtteid kõneluste laua taga. “Mis on minu, see on minu. Mis on sinu, see on kaubeldav,” sõnastas Helme venelaste mõttekäigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles