Juhtkiri: Pilved haigla kohal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mahukad artiklid Pärnu haigla juhtide autohangetest, juhatuse liikme äriasjadest, varguse kinnimätsimisest, virtuaalraha kaevandamisest ja tööde tegemisest haiglajuhi eramus ei jäta kahtlust, et kaevatakse tunnelit Pärnu haigla juhi Urmas Sule alla. Mis sinna käiku lõpuks plahvatama pannakse, pole teada.

Sule on Eestis prominentne meditsiiniametnik, haiglate liidu juht, silmapaistev tegelane Reformierakonna kohalikus organisatsioonis, kauaaegne linnavolikogu liige.

Sule teene on ja selleks jääb Pärnu haigla uue kompleksi ehitamine.

Paraku on viimasel ajal avalikuks saanud asjad Pärnu haiglast seadnud raviasutuse omaniku Pärnu linna keerulisse olukorda. Linnapea Romek Kosenkranius ei tahaks karme otsuseid langetada, kuid on pidanud siiski nõudma haigla nõukogult juhatuse liikme ametile vastavuse kaalumist. Jan Põlluste jääb ilmselt kohast ilma.

Ilmselgelt tuleb otsus langetada, aga häda seisneb selles, et ei teata, mida haiglast ilmnenu puhul otsustada.

Kuid olukord tüürib sinnapoole, et kaaluma tuleb hakata haigla nõukogu tagasikutsumist. Aina enam jääb mulje, et haigla juhtimine on läinud omasoodu ja puudub efektiivne kontroll nii kulutuste kui asutuse toimimise üle.

Eks Pärnu haigla puhul ole tegemist vana hädaga, kus liiga kaua tippametis püsinud juhil võib hakata ähmastuma oma ja võõra vahe, kui töötajad saadetakse vahel tööajast tegema midagi, mida nad ei peaks tegema.

Pärnu haigla on suletud struktuur, kust isegi lihtsamale küsimusele vastuse saamine nõuab aega ja meeldetuletust. Nüüd on paraku käes aeg, mil avalikkus hakkab esitama küsimusi haigla omanikule ehk Pärnu linnale. Linnavalitsejate kimbatust süvendab seegi, et juhuslikult on valimiste aasta ja niisugused lood ei tee head ei Reformierakonnale ega linnapea Romek Kosenkraniusele. Ilmselgelt tuleb otsus langetada, aga häda seisneb selles, et ei teata, mida haiglast ilmnenu puhul otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles