Vargus mätsiti kinni

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kevadel laekus Pärnu haiglasse info, et seal kaevandatakse massiliselt virtuaalraha. Asutuse tehnilistest ruumidest leiti neli bitcoin’ide kaevandamiseks mõeldud arvutit ja veel kaks masinat.
Mullu kevadel laekus Pärnu haiglasse info, et seal kaevandatakse massiliselt virtuaalraha. Asutuse tehnilistest ruumidest leiti neli bitcoin’ide kaevandamiseks mõeldud arvutit ja veel kaks masinat. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla juhtkond otsustas pärast eri hinnangutel 28 000– 36 000 euro suuruse varguse avastamist jätta prokuratuuri pöördumata, samuti ei jõudnud avalikkuse ette sealne massiivne bitcoin’ide kaevandamine.

Haiglate siseelu on ajakirjanikele üldjuhul suletud maailm. Postimehel avanes võimalus kiigata Pärnu haiglasse, eelkõige sellele, mismoodi haiglas on aastate jooksul kulutatud maksumaksja raha, kuidas töötajad käivad juhatuse esimehe kodus eri töid tegemas ja kuidas juhatus mätsib kinni vargused ja muud afäärid.

Kogu see lugu sai alguse mullu septembris juhuslikult riigihangete registrist leitud infost, mis viitas haigla juhatuse liikmete armastusele luksuslike ametiautode vastu. Pärast artikli ilmumist hakkas toimetusse laekuma aina uut informatsiooni haiglas toimunu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles