Käre pakane asendub mõne päeva pärast sulaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulavad jääpurikad.
Sulavad jääpurikad. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kui alanud nädalal läks ilm järsult külmaks ning pakane püsib terve nädala, siis uue nädala algus pakub taas ka väheseid plusskraade, prognoosib ilmateenistus.

Kolmapäeval katab võimas kõrgrõhuala kogu Põhja-Euroopat ja selle servas on Eestis ilm sajuta, selge taevaga ja väga külm. Idakaare tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb öösel vahemikku -13 kuni -18, Kagu-Eestis -20 kraadi ümbrusse, vaid saarte on õhutemperatuur veidi kõrgem. Päeval näitab termomeeter -5 kuni -10 kraadi.

Neljapäeval nihkub küll Läänemere kohale väheaktiivne madalrõhulohk, kuid selle tihedad sajupilved Eestini ei jõua. 60-ndast laiuskraadist põhja pool valitseb võimas kõrgrõhuala ja selle serv katab Eesti idaosa ning hoiab ilma olulise sajuta, üksnes Soome lahe rannikul võib kohati nõrka lund pudeneda. Idakaare tuul on tuntavam eelkõigeks Lääne-Eesti saartel, sisemaal püsib võrdlemisi rahulik ilm. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -10 kuni -15 kraadi, meretuulega rannikul kuni -7 kraadi, päeval tõuseb -3 kuni -8 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles