Peaaegu pool B-kategooria sõidueksami tegijaist põrub

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduauto. Foto on illustreeriv.
Õppesõiduauto. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeameti Pärnu büroos tehti eelmisel aastal nii A-, B- kui C-kategooria sõidueksameid Eesti keskmisest edukamalt. B-kategooria ehk sõiduautojuhi eksami tegijate läbivusprotsent on nii Pärnumaal kui mujalgi Eestis madal.

Pärnu büroo tegi eelmisel aastal A-kategooria sõidueksamit 126 inimest: selle läbis 112 ehk 88,9 protsenti. Esimest korda sooritas sõidueksamit 110 inimest: positiivse tulemuse sai kirja 98 inimest ehk 89,1 protsenti. Eestis oli eksami läbimise protsent 82, esimest korda eksami tegijatel 81.

B-kategooria sõidueksami tegi mullu Pärnus 2133 inimest, kellest läbi sai 1109 ehk 52 protsenti. Sõiduautoga liiklemiseks vajalikku eksamit esimest korda tegi 1244 inimest: 55 protsenti ehk 684 eksaminandi läbis selle edukalt. Eestis oli eksami läbimise protsent 48, esimest korda eksami tegijail 50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles