Pärnumaa noored koguvad mudilastele raamatuid

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteraamatud.
Lasteraamatud. Foto: Urmas Luik

Andmaks hoogu varase lugemisharjumuse kujundamisele, asusid Pärnumaa noored lasteaialastele raamatuid koguma. Oma panuse saab noorte heategevusse anda igaüks 10. märtsini.

"Heategevusprojektiga "Too lastele lugemisrõõmu" viime lasteaedadesse raamatuid ja selle käigus loome paremad tingimused varasemaks lugemisharjumuse tekkeks, juhime tähelepanu alushariduse rahastuse murekohtadele," loetles eesmärke aktsiooni sinne vedaja Laura Kiviselg Pärnu linna noortekogust. "Samuti seome kohalikke noori kogukonnaga ja anname neile võimaluse lüüa kaasa oma kodukoha arendamises ja abistamises."

Projektis osalevad Audru, Jõõpre, Jänesselja ja Mai lasteaed, Kilingi-Nõmme Krõlli lasteaed, Pärnu Kellukese lasteaed, Ülejõe, Sindi, Uulu ja Seljametsa lasteaed.

Raamatute kogumispunkte, kuhu on oodatud kõigi pärnumaalaste panus, leiab kogu maakonnast. Pärnu linnas saab raamatuid tuua Pärnu Keskuse, keskraamatukogu ja koolide kogumiskastidesse.

Enne kampaaniat panid noored lasteaiaõpetajatega kokku nimekirja soovitud lugemisvarast. Sinna kuuluvad näiteks "Jutupaunik", "Kirju-Mirju", "Lapse sõna", "Ema, palun loe mulle!", "Isa, palun loe mulle!", "Vanaisa, palun loe mulle!". Samuti on oodatud loodusraamatud, katsumiseks-uurimiseks-avastamiseks mõeldud teosed, venekeelne lastekirjandus, muinasjuturaamatud. Mudilastele sobivad tugevate kaante ja trükitähtedega raamatud.

"Kastidesse ootame nii nimekirja pandud kui ka selleväliseid raamatuid. Enne üleandmist sorteerime annetused ja  otsustame, kas need sobivad lasteaedadele või tuleks need toimetada vanematele lastele. Ära me midagi ei viska," rääkis Kiviselg.

Raamatud antakse lasteaedadele üle emakeelepäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles