Meest süüdistatakse isa tapmises

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne ringkonnaprokuratuur.
Lääne ringkonnaprokuratuur. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval toimub eelistung 28aastase Alvari süüasjas: Lääne ringkonnaprokuratuur on esitanud mehele süüdistuse oma isa tapmises. Süüdistuse järgi proovis poeg kuritegu varjata, visates surnukeha jõkke. 

Möödunud aasta 2. septembril pöördusid 58aastase Ahto lähedased abipalvega politsei poole, andes teada, et ei saa omaksega ühendust. Tuttavatel oli kadunud mehega viimane kokkupuude 28. augustil. Pärnumaal Tori alevikus elanud Ahto edasise liikumise kohta rohkem infot sel ajal polnud.

Teate peale alustas politsei lähikonnas inimeste küsitlemist ja aadresside kontrolli. Päev hiljem alustati maastikuotsinguga, kuid meest ei õnnestunud ikkagi leida.

Nädal hiljem, 10. septembril tõmmati Tori jõest välja mehe surnukeha. Politsei tuvastas, et tegemist oligi kadunud Ahtoga. Meediakajastus sellega lõppes, kuid vaid neli päeva hiljem vahistati kahtlustatavana surnud mehe poeg Alvar, keda nüüd süüdistatakse isa mõrvas.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ütles, et peale tapmise süüdistab prokuratuur Alvarit vabaduse võtmises ja peksmiseski.

"Prokuratuur on süüdistuse esitanud selles, et 2016. aasta algul sulges ta oma isa teadmata ajaks sauna, mais ja aprillis lõi teda, tekitades kehavigastusi," selgitas Erm süüdistuse sisu.

Süüdistuse kohaselt tappis Alvar isa eelmise aasta 28. augustil, samal päeval, kui lähedased kadunukest viimati nägid, ja uputas surnukeha kuriteo varjamiseks jõkke. Süüdistuses pole täpsustatud, mil viisil Ahto tapeti. Politsei pidas Alvari kinni 12. septembril ja vahistas ta kohtu loal 14. septembril.

Politsei ja prokuratuur rõhutasid, et tõendid avaldatakse kohtuistungil ja praegu rohkem detaile pole võimalik avaldada. Pärnu maakohus peab eelistungi Alvari süüasjas neljapäeva hommikul.

Süüdimõistmise korral karistab kohus tapmise eest kuue- kuni 15aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles