Peeter Krimm: Mehed sünnitama!

Peeter Krimm
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Krimm.
Peeter Krimm. Foto: PP

Kirjutama innustas Pärnu Postimehes 14. jaanuaril ilmunud Siiri Erala kirjutis “Mees, miks sa ei saa lapsi?”. Olen kirjutajaga nõus, et riigi rahasüst ei tekita iibes plahvatust, kuigi meie arusaam probleemist erineb.

Minu tutvusringkonnas on enamikul naistest üks laps ja rahaprobleemi pole neist kellelgi. Sattusin kord pealt kuulma kahe sellise sõbranna arutelu: “Veel üks laps sünnitada? See tähendab ju parimas eas enda elust kolme aasta mahakriipsutamist!” Tõepoolest, rahal on imelik mõju: mida rohkem seda on, seda enam leitakse kõikvõimalikke ahvatlusi täisväärtuslikuks eluks.

Teatud eas hakkab inimene aru pidama elu mõtte üle ja keskminegi aju saab aru, et tähtis pole mitte igapäevane tilulilu, vaid see, mida suudad endast maamunale maha jätta. Paraku tuleb arusaam elu mõttest üldjuhul liiga hilja, kui üldse tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles