Õpetajate abiga pürivad peole häält murdnud noormehedki

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Perens, kes tänavusel noortepeol juhatab noormeestekoore, jäi Pärnus kuulduga rahule.
Peeter Perens, kes tänavusel noortepeol juhatab noormeestekoore, jäi Pärnus kuulduga rahule. Foto: Kalev Saar / Postimees / Sacnpix

Aasta tagasi Hirvo Surva eestvõttel väljakuulutatud plaan nägi ette noormeestekooride loomist seitsmesse Eesti linna, et turgutada kokku kuivama kippuvat meeskooriliiki ja tagada selle esindatus 12. noorte laulu- ja tantsupeol “Mina jään”.

Noormeestekooris laulavad need, kel häälemurre seljataga. Pärnusse loodav koor pidi hakkama koos käima korra kuus ja seda juhatama Ingrid Roose. Paraku ei ole plaani õnnestunud aasta jooksul teoks teha, sest osa noormehi laulab segakooris ja kaugjuhtimise teel ei saadud eraldi meeskoori loomiseks küllalt huvilisi kokku.

“Poisid vajavad ju pidevat käehoidmist. Õpetajana peab iga päev hoolitsema selle eest, et nad proovi jõuaksid. Kui aga dirigent sõidab kohale Tallinnast, tulnuks õnnestumiseks kohalikel õpetajatel aega võtta, et oma poistega proovis käia. Sellel ei ole niisugusel kujul sügavat mõtet,” arutles põhjuste üle Marika Pärk, kes juhatab Evelin Meiga Pärnu kunstide maja poistekoori ja osaleb ühtlasi Eesti meestelaulu seltsi poistekooride sektsiooni töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles