Uue bussijaama ehitus kallines pea miljoni võrra

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama projekti järgi ehitatakse fassaad kallist vaskplekist, mis ehitamise hinda oodatust kõrgemaks kruvis.
Bussijaama projekti järgi ehitatakse fassaad kallist vaskplekist, mis ehitamise hinda oodatust kõrgemaks kruvis. Foto: PÜTK

Ehitushanke käigus selgus, et bussijaama terminali ehitamise hind kujuneb prognoositud 1,2 miljonist eurost märksa suuremaks. See tähendab, et Pärnumaa ühistranspordikeskus peab bussijaama rajamiseks võtma plaanitust ligikaudu neli korda suurema laenu.

Esmaspäeval toimus Pärnumaa ühistranspordikeskuse üldkoosolek, kus kinnitati ettevõte, mis hakkab ehitama bussijaama terminali. Küll ei saa seda ettevõtet transpordikeskuse juhataja Andrus Kärpuki sõnutsi veel avaldada, sest edukas pakkumine avaldatakse alles pärast vaidlustamise aja möödumist. Mainitud otsusega selgus aga bussijaama ehituse maksumus.

Vastavalt parimaks tunnistatud pakkumisele läheb terminali rajamine maksma 1,9 miljonit eurot, millele lisandub omakorda sisustuse hind ja reserv, mistõttu ulatub bussijaama ehituseelarve 2,18 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles