PPA teavitab ID-kaardi kehtivusaja lõpust meilitsi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Toomas Huik / Postimees

Sellest nädalast saadab politsei- ja piirivalveamet (PPA) teavituse nendele ID-kaardi kasutajatele, kelle dokumendi kehtivusaeg peagi lõpeb.

PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram ütles, et ettepanekuid niisuguse teavitussüsteemi loomiseks on dokumendi kasutajad PPA-le teinud mitu korda ja töö selle nimel jõudis lõpule nädala alguses, kui esimesed teavitused teele läksid.

"Praegune on katseprojekt, mille raames saadetakse meeldetuletus vaid ID-kaardi kehtivusaja lõppemise kohta, kuid plaanime samalaadse teavituse kasutusele võtta muudegi dokumendiliikide puhul," teatas Abram.

Teavitus saadetakse inimestele 90 päeva enne ID-kaardi kehtivusaja lõppu, mis peaks andma küllalt aega sellele reageerimiseks, kuna uut dokumenti soovitab PPA taotlema hakata vähemalt 30 päeva enne vana kehtivusaja lõppemist. "Tänavu aegub varasemate aastatega võrreldes suurem hulk ID-kaarte ja passe, seega palume uut dokumenti tulla taotlema kindlasti õigel ajal," lisas Abram.

Meeldetuletus ID-kaardi aegumistähtaja lähenemisest saadetakse dokumendi kasutaja Eesti.ee meiliaadressile. Et teavitus kindlasti adressaadini jõuaks, peaks Eesti.ee meiliaadress olema suunatud postkasti, mida kasutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles