Video ja galerii: Pärnu haigla nõukogu võttis juhatuse liikmete tegevusele hinnangu andmiseks aega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel korralisel koosolekul arutas sihtasutuse Pärnu Haigla nõukogu meedias haigla juhatuse liikmete kohta esitatud süüdistusi ja moodustas väidete kontrollimiseks töörühma.

Haigla nõukogu esimees Enn Raadik ütles vahetult pärast koosolekut, et arutati meedias kajastatu eri tahke: juhatuse liikmete Urmas Sule ja Jan Põlluste tegevusi, 2011. ja 2012. aasta laopuudujääki ja bitcoin’ide teemat.

Raadik rõhutas, et kindlasti tuleb ajakirjanduses avaldatud väiteid kontrollida. "Suhtume ajakirjanduses avaldatud andmetesse väga tõsiselt," kinnitas ta. "Tahame kontrollida, kui palju sellest on tõsi."

Olles kuulanud koosolekul juhatuse liikmete selgitusi, moodustas nõukogu töörühma, kuhu kuuluvad nõukogu esimees ja kolm auditikomitee liiget. Peale selle kaasab haigla asutajaõiguste teostaja sisekontrolli esindaja.

Töörühma ülesanne on tutvuda Pärnu haigla juhatuse koosolekute protokollide, sisejuurdluse andmete, nende kokkuvõtete ja järeldustega, tellitud juriidiliste analüüside ja muude asjakohaste materjalidega.

Raadiku sõnutsi on nõukogu ülesanne teha järelevalvet, saada aru kitsaskohtadest ja seejärel langetada kaalutletud otsused. "Ennatlikud järeldused ei aita suuri ja keerulisi organisatsioone juhtida ega kriitilisi probleeme lahendada," lausus nõukogu esimees.

Nii tuleneb Raadiku ütlust mööda nõukogu tänane otsus sellestki, et praegune juhtkond saaks tööd jätkata. "Selles mõttes, et mitte kutsuda Pärnu haiglas esile juhtimiskriisi," täpsustas ta. "Ja ennatlikke otsuseid tehes peaksime neid hiljem põhjendama."

Töörühm vaatab materjalid läbi ja annab 27. veebruaril haigla nõukogule oma hinnangu, et nõukogu saaks kujundada oma otsuse.

„Praegu oleme paljusid asju lugenud vaid meediast ja kui moodustatav komisjon on oma töö teinud, saame neid andmeid võrrelda ajakirjanduses ilmunutega. Siis peaks selguma meie seisukoht ja tõde,” selgitas Pärnu haigla nõukogu esimees Enn Raadik.

Haigla nõukogu järgmine koosolek on 8. märtsil. "Selleks koosolekuks peavad töögrupi andmed saama esitatud nõukogule, et teha lõplik otsus," ütles Raadik.

"Võimalus on kutsuda tagasi kogu juhatus või kutsuda tagasi osa juhatuse liikmeid, olenevalt süüst," avaldas haigla nõukogu esimees võimaliku stsenaariumi. "Kui avastame selliseid fakte, mis nõuavad dokumentide esitamist õiguskaitseorganitele, siis seda me loomulikult teeme."

Kuivõrd on Pärnu haigla juhtkond pidanud nõukogu esimehe hinnangul kinni vastutustundest ja eetikast, mis on ühed haigla põhiväärtustest? „Tõde me veel ei tea, aga mis puudutab Jan Põlluste tegevust, siis nende artiklite põhjal on see kindlasti kahjustanud haigla mainet, ja tegemist on eetiliste probleemidega,” sõnas Raadik. „Kui vaatame Põlluste tööd, siis selles suhtes ei ole meil talle midagi ette heita."

Postimees kirjutas, et mullu näilise konkursiga Pärnu haigla juhatuse liikmeks saanud Põlluste kiirlaenuäri pankroti üksikasjad paljastavad JOKK-skeemi: pensionäride antud laenud kirjutati korstnasse, kuid laenukontor jätkas tegevust sama kaubamärgi all Põlluste abikaasa juhtimisel.

Pankrotistunud kiirlaenuärimehe Pärnu haigla juhatuse liikmeks edutamise kohta on Pärnu linnapea Romek Kosenkranius varem öelnud, et pooldab inimestele teise võimaluse andmist.

Raadiku ütlust mööda pole meedialood seni haigla tööd mõjutanud.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule ütles enne nõukogu koosolekut, et temal juhatuse liikmena pole eetiline nõukogu otsuseid kommenteerida ja lisas, et seda peaks tegema nende kõneisik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles