Juhtkiri: Nõuta nõukogu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kõik, kes ootasid Pärnu haigla nõukogult pärast eilset üsna pikka koosolekut selget seisukohta, peavad kuu lõpuni edasi ootama. Et irooniliselt öeldes asju veel segasemaks ajada, on tarvis moodustada komisjon ehk töörühm.

Vajadus selline rühm kokku panna ja tunnistused, et kogu ajakirjanduses ilmunud info tuli üllatusena, näitavad üsna ilmekalt, et haigla nõukogul pole adekvaatset ettekujutust Pärnu haiglas toimuvast. Võimalik, et 27. veebruariks jõuab töörühm tulemuseni ja siis kujundatakse arvamus. Igaks juhuks võiks haigla omanik Pärnu linn kaaluda nõukogu tagasikutsumist.

Pärnu haigla nõukogu kohta on öeldud, et see kavandab haigla tegevust ja korraldab raviasutuse juhtimist, teeb haigla tegevuse üle järelevalvet. Seitsmeliikmelises nõukogus istuvad esimees Enn Raadik, Ada Kraak, Heidi Alasepp, Kuno Erkmann, Marika Laidna, Margus Maiste ja Taimi Vilgas.

Kui linn peaks otsustama nõukogu välja vahetada, saaks haigla tegevust kavandav, juhtimist korraldav ja valvav organ alustada puhtalt lehelt uute inimestega.

On ilmselge, et haigla ja selle juhtkonna tegevuse järele valvamisega pole nõukogu hakkama saanud.

Küsitav on seegi, kas praegusel nõukogul on moraalne õigus haigla juhatuse, veel enam juhi tegevust arvustada, kui asjadel on omasoodu minna lastud? On ilmselge, et haigla ja selle juhtkonna tegevuse järele valvamisega pole nõukogu hakkama saanud.

Probleem taandub lõpuks ikkagi sellele, kas haigla õuele püstitada giljotiin avalikuks hukkamiseks või mitte. Pärnu haigla õdede arvates pole seda tarvis.

Kindlasti on vaja seda, et nõukogu täidaks talle pandud kohustusi ja haigla juhi tegevusel hoitaks silm peal. Toimetab ju haigla avaliku rahaga, mis tuleb maksumaksjate taskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles