Sõudetiim ja võrkpallikoondise kapten pälvivad riikliku spordi aastapreemia

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rio olümpiamängudel pronksmedali võitnud sõudjad Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo ja nende treener Matti Killing ning võrkpallur Kert Toobal saavad tänavu riikliku spordi aastapreemia.

Sõudjad Jämsä, Raja, Endrekson ja Taimsoo on Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskonna liikmed, kes võitsid mullu Rio olümpial pronksmedali ja Euroopa meistritiitli. Killing on sõudekvarteti treener.

Võrkpallur Toobal on Eesti meeste võrkpallikoondise sidemängija. Kaptenina on ta andnud suure panuse Euroopa liiga võitmiseks ja Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile pääsu tagamiseks.

Spordi aastapreemia laureaadid on kergejõustiklane Ksenja Balta, vigursuusataja Kelly Sildaru ja kergejõustiklane Rasmus Mägi.

Aastapreemia suurus on 9600 eurot. Igal aastal määratakse neid kuus.

Riiklikud spordi elutööpreemia pälvisid ujumistreener, spordipedagoog ja -teadlane, olümpialiikumise arendaja Rein Haljand ning jalgrattur, jalgrattatreener ja rattaspordi arendaja Rein Kirsipuu. Elutööpreemiaid suurusega 40 000 eurot määratakse igal aastal kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles