Pärnumaal tabatud ebaseaduslik kalakoorem tõi kriminaaluurimise

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvenad.
Ahvenad. Foto: Henn Soodla

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa inspektorid pidasid jaanuari lõpus Audru vallas kinni järelhaagisega sõiduauto, milles oli 1,2 tonni tõendamata päritoluga kala. Juhtumi täpsemate asjaolude selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kalu transportinud inimese sõnutsi saadi ahvenad mõrrapüügilt, milleks tal oli luba. Kahtlustuse kohaselt oli tegu siiski harrastuspüügi, täpsemalt õngepüügi teel saadud kaladega.

"Talvine õngepüük Pärnu lahel on väga populaarne ja praeguste ilmadega on iga päev Pärnu lahe jääl mitusada harrastuskalastajat. Õngepüük on aga mõeldud enda tarbeks, mitte ärieesmärkideks. Harrastuspüügil saadud kalu ei ole lubatud müüa, samuti ei saa asitõendina võetud kalu hiljem realiseerida," ütles Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus.

Pärnumaa büroo kalakaitseinspektorid on viimase kuu jooksul alustanud neli väärteomenetlust Pärnu lahel harrastuspüüki tegevate persooni suhtes. "Kolmel isikul oli püütud ahvenate hulgas alamõõdulisi kalu, üks neist oli püüdnud 123 ahvenat, ehkki ta ei olnud harrastuspüügiõiguse eest tasunud," sõnas Õmblus.

"Menetlus veel käib ja trahve pole määratud, kuid rikkumistega on tekitatud keskkonnakahjud, mis jäävad 64 ja 393 euro vahele. Need tuleb trahvisummade kõrval tasuda," lisas Õmblus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles